Nalewka grejpfrutowa

4.5 (185 ocen)

gorzkawo-słodki smak, po miesiącu gotowa

Składniki:

  • skórka starta z większego grejpfruta,
    1/2 szkl. soku z grejpfruta,
    skórka starta z pomarańczy,
    1 szkl. cukru,
    2 szkl. wody,
    1 szkl. białego półsłodkiego wina,
    200 ml spirytusu
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Desery Alkohole

Nalewka grejpfrutowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować wodę z cukrem, ostudzić. Następnie przelać do dużego słoja, dodać sok z grejpfruta, starte skórki z owoców, wino i spirytus. Zamknąć szczelnie słój i odstawić w ciemne, chłodne miejsce na miesiąc. Po tym czasie przecedzić przez gazę oczyszczoną. Zlać do wyparzonej butelki. Nalewka jest gotowa do spożycia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować