NALEWKA CZOSNKOWA

4.5 (197 ocen)

  • 60 min

Nalewka wzmacnia naczynia krwionośne i poprawia trawienie.

  • 60 min

Składniki:

  • • 15 dag czosnku
    • ½ litra wódki 40 proc.
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Alkohole

Nalewka czosnkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Następnie umieścić w słoju i zalej wódką. Słoik szczelnie zamknij i odstaw na 5 dni. Po tym czasie nalewkę przecedź i wyciśnij przez gazę. Zlej do butelki.
  • 2. Zażywaj 2-3 razy dziennie: 10-20 kropli nalewki rozcieńcz w 1/3 szklanki mleka lub jogurtu naturalnego. Po miesiącu zrób przerwę na 3 tygodnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować