Naleśnikowe trójkąty z czerwoną kapustą i natką pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mieszamy razem mleko, jajka, mąkę. Dodajemy starty żółty ser oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Odstawiamy na 15 min.
2.W tym czasie szatkujemy kapustę, lekko solimy. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, dodajemy kapustę, smażymy, aż będzie miękka. Dzielimy ją na 4 części. Jedną zostawiamy na patelni i zalewamy 1/4 przygotowanego ciasta naleśnikowego. Smażymy kilka minut z obu stron. w razie potrzeby podlewamy odrobiną oleju. Smażymy resztę naleśników. Składamy na trójkąt i polewamy dowolnym sosem np pieczarkowym z kurczakiem. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!
Komentarze