Naleśnikowe trójkąty z czerwoną kapustą i natką pietruszki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

W kilka chwil mamy pyszny obiad. Takie naleśniki najlepiej smakują zaraz po przyrządzeniu z dodatkiem sosu z kurczakiem i pieczarkami.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dag czerwonej kapusty
    300 ml mleka
    1 pełna szklanka mąki pszennej
    1/2 pęczka natki pietruszki
    4 jaja
    10 dag sera żółtego
    3 łyżki masła klarowanego
    sól
    pieprz
    ostra papryka w proszku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśnikowe trójkąty z czerwoną kapustą i natką pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszamy razem mleko, jajka, mąkę. Dodajemy starty żółty ser oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Odstawiamy na 15 min.
  • 2. W tym czasie szatkujemy kapustę, lekko solimy. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, dodajemy kapustę, smażymy, aż będzie miękka. Dzielimy ją na 4 części. Jedną zostawiamy na patelni i zalewamy 1/4 przygotowanego ciasta naleśnikowego. Smażymy kilka minut z obu stron. w razie potrzeby podlewamy odrobiną oleju. Smażymy resztę naleśników. Składamy na trójkąt i polewamy dowolnym sosem np pieczarkowym z kurczakiem. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować