Naleśniki w wersji z grilla w postaci szaszłyków. Polecam z owocami bo są pyszne. Tak niewiele a ile przyjemności jedzenia. Naleśniki można podać na wiele sposobów.
Naleśnikowe szaszłyki z gruszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło rozpuszczam w rondelku i studzę.Dolewam do ciasta.
Do wysokiego pojemnika przekładam składniki ciasta i miksuję blenderem. Naleśniki smażę na niewielkiej ilości oleju.
Ser, śmietanę, cukier waniliowy, żółtko przekładam do pojemnika i miksuję blenderem.
Gruszki obieram, skrapiam sokiem z cytryny i kroję w kostkę. Przesmażam na patelni z łyżką miodu. Na tej samej patelni ale osobno przesmażam śliwki też z łyżką miodu. Usmażone naleśniki smaruję serem, zwijam. Przekładam na patelnię grillową i chwilę podsmażam. Po zdjęciu z patelni kroję na kawałki i nabijam na patyczki do szaszłyków. Podaję z gruszką i śliwkami.
Komentarze