Naleśnikowe słupki

0 (0 ocen)

Smaczna i pożywna przekąska łatwa do przyrządzenia

Składniki:

  • 6 plastrów łososia wędzonego
    15 dag tłustego twarogu
    1/2 szklanki mąki tortowej
    1/2 szklanki mleka
    2 jajka
    3 łyżki oleju
    2 łyżki kwaśnej śmietany
    1 łyżka siekanej rzeżuchy
    sól pieprz do smaku
    zioła do przybrania

Naleśnikowe słupki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mleka jajek i mąki zrobić ciasto naleśnikowe o konsystencji gęstej śmietany.
    Odstawić na 15 minut.
    Po tym czasie usmażyć naleśniki.
    Odstawic do ostudzenia .
    Twarożek odstawić do miski dodać śmietanę rzeżuchę sól i pieprz .
    Cała zawartość wymieszać .
    Zimne naleśniki posmarować farszem na wierzchu położyć po plastrze łososia .
    Zwinąć w rulon i odstawić do lodówki na ok 1 godzinę

    Każdy rulon przekroić ukośnie na pół ustawić na talerzyku równym końcem udekorować ziołami.

Porady

Rzeżuchę można zastapić szczypiorkiem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy