Naleśnikowe rożki najeżone truskawkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wspaniała słodka przekąska, wszyscy je KOCHAJĄ :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:

    1 szkl. mleka
    1 szkl. wody mineralnej gazowanej
    2 szkl. mąki
    1 jajo
    szczypta soli
    łyżeczka cukru
    olej

    PONADTO:

    6-10 truskawek
    bita śmietana
    posypka czekoladowa

Naleśnikowe rożki najeżone truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszytskie składniki wymieszać rózgą.
    Ciasto pozostawić na około pół godziny, żeby odpoczęło.
  • 2. Z ciasta upiec małe naleśniki.
  • 3. Przez środek naleśnika ułożyć śmietanę. Zawinąć w rożek.
  • 4. W śmietanę powbijać umyte, pokrojone w słupki truskawki.
  • 5. Oprószyć czekoladową posypką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy