Naleśnikowe roladki

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

przepis dostałam od koleżanki

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka ((pszenna)): 25 dekagramów
    - mleko: 1 szklanka
    - woda: 0.5 szklanki
    - jajka: 2 sztuki
    - sól: 1 szczypta
    - przecier pomidorowy: 2 łyżki

    - Ser biały ((półtłusty)): 25 dekagramów
    - ogórek ((ukwaszony,małe)): 2 sztuki
    - sól,pieprz ((do smaku)): 2 szczypty
    - śmietana (( gęsta 18%)): 0.25 szklanki

Naleśnikowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W wodzie rozmieszać przecier pomidorowy. Z mleka,wody, mąki, jajek i szczypty soli przygotować ciasto naleśnikowe. Upiec na teflonowej patelni naleśniki.
  • 2. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Ser skręcić przez maszynkę.Wszystkie składniki wymieszać ze śmietaną. Doprawić solą i pieprzem według uznania.
  • 3. Przechłodzone naleśniki smarujemy serem i wkładamy do lodówki na 10 minut. Kroimy na małe ruloniki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy