Naleśnikowe placki z kapustą

4.49 (146 ocen)

Doskonałe na obiad , zastępują słodkie naleśniki.

Składniki:

  • 1/4 główki białej kapusty
    4 szklanki mąki
    1 szklanka mleka
    4 jajka
    przyprawa uniwersalna
    Oraz:
    sól,pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.49 (146 ocen)

Zobacz również:

Placki

Naleśnikowe placki z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę myjemy i szatkujemy.Z mąki, 1/2 szkl. oleju,mleka,jajek i 3 szkl. wody robimy ciasto naleśnikowe.Doprawiamy przyprawa uniwersalna, solą i pieprzem.Mieszamy z kapustą.
  • 2. Na rozgrzanym oleju smażymy niewielkie placki.Osączamy z tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować