" Naleśnikowe cukierki z pieczarkowo - serowym farszem "

0 (0 ocen)

  • 45 min

Naleśniki zapiekane z pieczarkowo - serowym farszem.

  • 45 min

Składniki:


  • Naleśniki:

    - mąka - 1 szklanka
    - mleko - ok. 200 ml
    - woda gazowana - ok. 50 ml
    - jajko - 1 szt
    - olej - 2 łyżki
    - proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
    - sól - szczypta



    Farsz:

    - jajko - 2 szt
    - pieczarki - 200 g
    - cebula - 1 szt
    - ser żółty - 100 g
    - olej - 50 ml
    - sól , pieprz , chili - 1 szczypta



    Dodatkowo :

    - masło - 2 łyżki
    - szczypiorek do związania
    - wykałaczki do spięcia

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety Naleśniki

" naleśnikowe cukierki z pieczarkowo - serowym farszem " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • naleśniki 1.


    Naleśniki:

    Mąkę , mleko , wodę , proszek do pieczenia , jajka , olej i sól dokładnie mieszamy na gładkie ciasto.


    Smażymy duże naleśniki.









    Farsz :




    Jajka gotujemy na twardo.



    Kroimy w drobną kosteczkę.



    Cebulkę drobno siekamy.



    Pieczarki czyścimy i kroimy w plasterki.

    Podsmażamy na oleju razem z cebulką do momentu odparowania wody i uzyskania złocistego koloru.

    Ser żółty ścieramy na tarce.

    Wszystko razem mieszamy.

    Doprawiamy do smaku.







    Całość:

    Na środku usmażonych naleśników układamy po ok. 2-3 łyżki farszu.

    Zwijamy w rulony.

    Boki spinamy wykałaczkami.

    Rumienimy na masełku
    ( na wolnym ogniu , tak by ser miał szansę się rozpuścić ).

    Przed podaniem związujemy ozdobnie szczypiorkiem.





    Zajadamy gorące!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować