Naleśnikowe cannelloni z kurczakiem i warzywami

0 (0 ocen)

Przepyszne i sycące danie z wykorzystaniem naleśników. Miałam ochotę na cannelloni, ale zabrakło mi makaronu, usmażyłam więc kilka naleśników ;)

Składniki:


  • Naleśniki:
    100 g mąki pszennej
    250 g wody
    2 jajka
    Szczypta soli
    Farsz:
    1 cebula
    1 duża czerwona papryka
    1 łodyga selera naciowego
    1 pierś z kurczaka
    200 g ugotowanej czerwonej fasoli
    100 g sera żółtego (radamera)
    Sól i pieprz do smaku
    1 czubata łyżeczka pomidorów suszonych z czosnkiem
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    0,5 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
    0,5 łyżeczki wędzonej papryki
    2 łyżki oleju
    Na wierzch:
    100 g śmietanki 30%
    50 g sera żółtego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Naleśnikowe cannelloni z kurczakiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Ciasto na naleśniki zmiksować, odstawić na pół godziny. Następnie usmażyć cienkie naleśniki, na gorącej patelni bez dodatku tłuszczu.

    W międzyczasie przygotować farsz. Cebulę i paprykę pokroić i wrzucić do rondla. Dodać łyżkę oleju. Przesmażyć. Dodać posiekaną łodygę selera. Smażyć na małym ogniu, aż warzywa zmiękną. Zdjąć na talerz.

    Następnie wrzucić na patelnię z drugą łyżką oleju pokrojonego w kostkę kurczaka. Posypać solą i papryką. Usmażyć. Dodać warzywa. Wrzucić fasolę. Dusić razem 5 minut. doprawić solą, pieprzem, suszonymi pomidorami, papryką słodką i wędzoną oraz ziołami. Przestudzić.

    Dodać żółty tarty ser i wymieszać.

    Na każdego naleśnika nałożyć czubatą łyżkę farszu, zwijać w rulony i układać w naczyniu żaroodpornym.

    Naleśniki polać śmietanką, posypać tartym serem. Zapiekać 15 minut w 190 stopniach
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Kurczak Papryka Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować