Naleśnikowa róża

0 (0 ocen)

tym razem bananowo nektarynkowo

Składniki:


  • Na naleśniki :
    500 g mąki
    1 litr mleka
    3 jajka
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka cukru
    50 ml oleju

    Masa :
    350 g twarogu
    3 dojrzałe banany
    50 ml soku z cytryny
    4 dojrzałych nektaryn
    2 łyżki cukru
    sos czekoladowy do polania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśnikowa róża - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do naczynia wlać mleko, wbić jajka.
    Włączyć robot na średnie obroty i miksować a w trakcie miksowania wsypywać mąkę.
    Dodać sól, olej i cukier i dalej miksować aż nie będzie grudek.
    Ciasto odstawić na 30 minut.
  • 2. Na patelnię do naleśników nalewać po porcji ciasta i smażyć placki na złoty kolor z obu stron.
    Przygotować nadzienie :
    Twaróg utrzeć z cukrem.
  • 3. Banany obrać, pokroić na mniejsze kawałki i skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniały.
    Nektaryny obrać ze skórki i usunąć pestki.
    Pokroić je w kostkę, około 1,5 sztuki zostawić.
  • 4. Banany i 2,5 nektaryny dodać do twarogu i utrzeć na krem.
    Dodać resztę nektarynek i wymieszać.
    Na każdy z naleśników kłaść po dwie łyżki nadzienia, złożyć na pół.
  • 5. Następnie z jednego brzegu zagiąć naleśnik w trójkąt i zwijać naleśniki w formę trójkąta.
    Tak zwinięte naleśniki układać na okrągłym talerzu tworząc kwiat .
    Na koniec polać sosem czekoladowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować