Naleśniko-pomodoro

0 (0 ocen)

  • 40 min

ten przepis mam z Włoch choc troche go przerobiłam

  • 40 min

Składniki:

  • ciasto nalesnikowe
    1 jajko
    szkł mleka
    maki tyle zeby ciasto było lejace a jak bedzie geste mozna dodoac troszke wody gazowanej
    Farsz;
    40 dkg miesa mielonego
    1 cebula
    ząbek czosnku
    2 suszone pomidorki ze słoika
    przyprawy według uznania
    Sos do zapieczenia
    1 puszke pomidoró
    1 cebule poł zabka czosnku pieprz sol , suszona bazylie tymianek,1/2 łyzeczki cukru

Naleśniko-pomodoro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Usmazyc nalesniki
    Cebule, czosnek podsmazyc dodac mieso i udusic troszke dodac potem pomidory pokrojone w kosteczke i smazyc.
    Sos do zapieczenia
    Puszke z pomidorami przelewamy do garnka dodajemy cebule czosnek i przyprawy i cukier 1/4 szkl wody i to gotujemy zeby sie pomidory całkiem rozpadłu.
    Gotowy nalesnik na to dajemy gotowe mieso i zwijamy w rulonik i tak robimy do konca farszu przekładamy do naczynia żaroodpornego, i zalewamy gotowym sosem i na wierzch dajemy starty ser żółty i do piekarnika na 15 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy