Naleśniki ze szpinakiem zapiekane w sosie beszamelowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wyrabiamy ciasto naleśnikowe i smażymy na patelni. Powstałe naleśniki odkładamy.
2.Szpinak rozmrażamy aż do wyparowania wody, dodajemy roztarty ząbek czosnku oraz łyżkę śmietany. Dla smaku doprawiamy odrobiną soli.
3.W osobnym garnku roztapiamy masło, dodajemy ok 2 łyżki stołowe mąki. Chwilę podgotowujemy co jakiś czas mieszając. Dodajemy mleka by nadać konsystencję sosu oraz gałkę muszkatołową. Całość trzeba zagotować.
4.Na patelni, na maśle smażymy pieczarki, które dodamy do beszamelu.
5.Gotowy farsz ze szpinaku nakłądamy na naleśniki posypująć startym, żółtym serem. Zawijamy w kopertę, polewamy sosem beszamelowym z pieczarkami.
Komentarze