Naleśniki ze szpinakiem i twarogiem

0 (0 ocen)

Naleśniki ze szpinakiem, twarogiem i orzechami włoskimi

Składniki:

  • naleśniki:
    - szklanka mąki
    - 1 jajko
    - szklanka wody lub mleka
    - 1 łyżka oleju
    - szczypta soli

    nadzienie:
    - 350 g szpinaku mrożonego w kostce
    - 1 kostka twarogu półtłustego
    - garść posiekanych orzechów włoskich
    - odrobina masła
    - sól, pieprz, czosnek

Naleśniki ze szpinakiem i twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naleśniki:
    Mąkę połączyć z wodą lub mlekiem w takiej proporcji, aby uzyskać ciasto o konsystencji śmietanki, dodać jajo, sól i olej. Usmażyć placki naleśnikowe.
  • 2. Nadzienie:
    Na patelni rozmrozić szpinak, odparować. Dodać troszkę masła, twaróg, orzechy włoskie. Dokładnie podrobić twaróg na patelni. Chwilę posmażyć. Doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem.
  • 3. Na naleśniki kłaść nadzienie i zawijać. Przed podaniem naleśniki obsmażyć na maśle.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy