Naleśniki ze szpinakiem i trzema serami

0 (0 ocen)

  • 30 min

To bajecznie smaczne naleśniki z apetycznie wyglądającym farszem. Idealne nie tylko dla jaroszy. W wersji dla mięsożerców polecam dodać do farszu wędzonego kurczaka lub szynkę.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki ciasta naleśnikowego:
    2 szklanki mleka
    Szklanka mąki
    2-3 jajka
    Szczypta soli
    2 łyżki oleju
    Składniki farszu szpinakowego:
    1,5 szklanki zmiksowanego szpinaku
    ¾ szklanki rozkruszonego sera feta
    Pół szklanki startego sera żółtego
    Kilka łyżek serka topionego
    Kilka ząbków czosnku
    2 łyżki masła
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki ze szpinakiem i trzema serami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto na naleśniki zmiksuj i odstaw na kwadrans. Następnie usmaż naleśniki na odrobinie oleju.
    Szpinak przesmaż chwilę na maślę. Dodaj rozgnieciony przez praskę czosnek i serek topiony. Odstaw do przestudzenia. Potem dodaj do nich ser feta, ser żółty oraz sól i pieprz. Farszem posmaruj naleśniki i zwiń w rulon. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni i zapiekaj około 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować