Naleśniki ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jaja rozbijamy z solą i cukrem, stopniowo dodajemy do nich mąkę, kurkumę i wodę z mlekiem cały czas mieszając. Odstawiamy na pół godziny (w tym czasie przygotowujemy farsz), po czym dolewamy łyżkę roztopionego masła i drobno posiekaną cebulkę. Smażymy jak tradycyjne naleśniki.
2.Szparagi kroimy, gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i cukru przez ok. 5-7 minut (główki szparagów wrzucamy do garna pod koniec gotowania). Jaja gotujemy na twardo, siekamy w kostkę. Na naleśniki nakładamy szparagi i jaja, posypujemy solą i pieprzem i zawijamy. Polewamy sosem przygotowanym z miodu, sosu sojowego, czosnku, chilli, soku z limonki i rozdrobnionych orzechów. Dekorujemy miętą.
Komentarze