Naleśniki ze szparagami

4.5 (164 ocen)

Uwielbiam naleśniki ze szparagą,żółtym serem i szynką.ten smak pycha...Pierwszy raz je jadłam u znajomej we Francji pycha.

Składniki:

  • ser żółty gouda lub inny
    szynka
    szparagi białe obrane konserwowe
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Już  gotowe  zwiniete nalesniczki 1. Robimy ciasto jak na naleśniki tylko zamiast cukru dodajemy sól.
    Pieczemy naleśniki.
  • image-1hlc152 2. Następnie układamy naleśnik na to ser żółty,szynkę(ja użyłam swojskiej),i dwie szparagi.I zawijamy.
    Tak zwinięte naleśniki,przysmażamy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.

Porady

Te naleśniki można również obtoczyć w jajku i bułce i przysmażyć. Ja czasem nie wylewam tej zalewy ze szparag tylko robię jeszcze sos do polania po naleśnikach ale to kwestia gustu i smaku:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować