Naleśniki ze słodkim serem - zapiekane w budyniu

5 (180 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszne i zachwycają się nimi nie tylko dzieciaki :)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • NALEŚNIKI :

    1,5 szkl. mąki
    1 szkl. wody
    0,5 szkl. mleka
    1 łyżka cukru
    2 jaja
    1 łyżka oleju

    NADZIENIE:

    50 dag sera białego
    2 żółtka
    2 łyżki cukru waniliowego
    1 łyżka budyniu
    1/4 szkl. śmietany 30 %

    SOS:

    1 jajo
    2 łyżki cukru
    1 łyżka budyniu
    3/4 szkl. śmietany 30%

    PONADTO:

    cukier trzcinowy
    olej
Wystaw ocenę:

5 (180 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki ze słodkim serem - zapiekane w budyniu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników przygotować ciasto na naleśniki. Dokładnie zmiksować, odstawić na chwilę, by odpoczęło.
  • 2. Upiec naleśniki.
  • 3. Wszystkie składniki na nadzienie wymieszać dokładnie.
  • 4. Przygotowanym farszem posmarować naleśniki i zawinąć każdy w rulon. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym wcześniej olejem.
  • 5. Składniki na sos zmiksować. Wylać na naleśniki.
  • 6. Wierzch naleśników posypać cukrem trzcinowym.
  • 7. Piec w 180 stopniach ok 30 min.
  • 8. Podawać na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować