Naleśniki zapiekane z serem

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Naleśniki zapiekane z serem mogą być daniem obiadowym jak również deserem....

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 250 gramów
    - jajka: 2 sztuki
    - żółtko: 1 sztuka
    - mleko: 0.25 litra
    - woda: 0.25 litra
    - olej: 5 łyżek
    - sól: 1 szczypta
    - Na farsz:: 1 sztuka
    - serek waniliowy Juliko: 500 gramów
    - rodzynki: 200 gramów
    - cukier: 4 łyżki
    - kwaśna śmietana 12% (duża 400 ml): 1 sztuka
    - żółtko: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Ser

Naleśniki zapiekane z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki , jajek, soli, mleka, wody i oliwy przygotuj ciasto i odstaw na około 20 minut. W tym czasie przygotuj farsz. Rodzynki ( w tym przypadku duże jumbo ) zalej gorącą wodą i po chwili osącz. Do miski przełóż twarożek, dodaj żółtko, cukier i dwie łyżki śmietany. Wymieszaj. Odłóż kilka rodzynek i resztę wrzuć do farszu i wymieszaj. Usmaż naleśniki. Na każdy naleśnik nakładaj porcje nadzienia, zawiń w rulony i ułóż w formie do zapiekania lub żaroodpornego naczynia. Po naleśnikach rozprowadź pozostałą rozmieszaną śmietaną. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i zapiekaj 20 minut. Po wyjęciu posyp odłożonymi rodzynkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rodzynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować