Naleśniki z zielonym musem.

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zielony mus jest pyszny, orzeźwiający i zdrowy, a na specjalne okazje z białym winem.

  • 60 min

Składniki:

  • Mus:
    1 banan
    1 awokado
    2 kiwi
    1 łyżka brązowego cukru,
    sól

    Ciasto:
    1 szklanka mąki gryczanej
    1 łyżeczka gumy ksantanowej
    1/2 szklanki mleka
    1 szklanka soku jabłkowego
    2 starte jabłka
    3 jajka
    3 łyżki cukru brązowego
    sól, imbir, cynamon
    1 łyżka zmielonego siemienia lnianego
    sól

    olej do smażenia

    Farsz:

    ser Ricotta
    łyżka jogurtu naturalnego
    sól

Naleśniki z zielonym musem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśniki z mąki gryczanej 1. Mieszam wszystkie składniki na ciasto w blenderze. Jeśli jest za gęste dodaję więcej soku. Naleśniki smażę na niewielkiej ilości oleju.
  • Naleśnik z serkiem Ricotta 2. Ser Ricotta mieszam z jogurtem naturalnym na gładką masę, przyprawiam solą i rozsmarowuję na naleśniku. Naleśnik składam w trójkącik. Składniki musu kroję na mniejsze kawałki, dodaję soku i mieszam w blenderze. Naleśniki polewam musem.

Porady

Co do musu, awokado powinno być miękkie, banan też.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy