Naleśniki z wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowujemy naleśniki.
Jajka ubijamy z odrobiną soli. Dodajemy przesianą wcześniej mąkę, mleko oraz wodę (ciasto będzie delikatniejsze jeśli użyjemy wody gazowanej). Wszystkie składniki dokładnie mieszkamy. Naleśniki smażymy na patelni zroszone niewielką ilością oliwy z oliwek.
2.Serek śmietankowy łączymy z twarogiem. Dodajemy posiekany szczypiorek, sól, pieprz a także rozdrobnionego łososia. Całość mieszamy. Przygotowany farsz w niewielkich ilościach wykładamy na usmażone naleśniki, posypujemy koperkiem i zawijamy.
Ja zazwyczaj przygotowane naleśniki układam w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy przez około 10-15 minut.
Porady
Wybornie smakują z domowej roboty sosem czosnkowym lub koperkowo-jogurtowym
Komentarze