Naleśniki z twarogiem i rodzynkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na naleśniki. Naleśniki przygotowałam z serem twarogowym, rodzynkami i skórką cytrynową. Polecam na słodki obiad lub deser.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na naleśniki :
    1 szklanka mleka
    1/2 szklanki wody gazowanej
    1 szklanka mąki pszennej
    1 jajko
    1 łyżka oleju
    1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
    olej do smażenia naleśników
    Masa twarogowa :
    250 gram twarogu
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    3 łyżki rodzynek
    2 płaskie łyżki miodu
    1 płaska łyżeczka otartej skórki z cytryny
    sok z cytryny do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Naleśniki z twarogiem i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miseczki wkładamy jogurt i rodzynki, mieszamy i odstawiamy. Wszystkie składniki na naleśniki wkładamy do miski i miksujemy, odstawiamy na około 30 minut.
    W międzyczasie przygotowujemy farsz : twaróg przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dokładamy miód, skórkę z cytryny oraz jogurt z rodzynkami, doprawiamy sokiem z cytryny i mieszamy.
    Naleśniki smażymy na rozgrzanym oleju i przekładamy na talerz. Na każdy naleśniki nakładamy porcję przygotowanego farszu i zwijamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować