Naleśniki z twarogiem i musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Wykonanie
Do garnka włożyć pokrojone na kawałki masło i połamaną na kosteczki czekoladę. Wlać mleko, wsypać kakao i na małym ogniu, ciągle mieszając, roztopić masło i czekoladę. Odstawić z ognia, wystudzić, wbić jajka i wsypać cukier, zmiksować. Następnie dodać przesianą mąkę i jeszcze raz miksować na gładkie ciasto. Do ciasta dodać 1/2
szklanki wody, zmiksować. Z ciasta smażyć naleśniki.
Twaróg rozgnieść widelcem razem z cukrem, wanilią i śmietaną 12% (kilka łyżeczek). Każdy naleśnik smarować około 2 łyżkami nadzienia serowego i rolować.
Mus truskawkowy.
Truskawki, zmiksować blenderem. Dodać cukier puder, cukier wanilinowy i likier pomarańczowy. Przelać do dzbanuszka.
Komentarze