Naleśniki z tuńczykiem, bakłażanem i pieczarkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Naleśniki w wersji wytrawnej z farszem z tuńczyka, duszonego bakłażana i pieczarek, podane z kleksem jogurtu naturalnego.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    1 szklanka mąki
    270 ml mleka
    1 jajko
    1 łyżka oliwy z oliwek
    sól
    Farsz:
    1 cebula
    2-3 łyżki oleju rzepakowego
    180 gram pieczarek
    1 mały bakłażan (250 gram)
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    150-200 gram żółtego sera
    2 łyżki śmietany
    1/4 łyżeczki ostrej papryki
    sól i pieprz do smaku
    Pozostałe: 1 łyżka masła
    4 łyżki jogurtu naturalnego
    papryka słodka mielona
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z tuńczykiem, bakłażanem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto wrzucamy do miski i miksujemy je lub mieszamy trzepaczką. Smażymy naleśniki.

    W rondlu rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i lekko ją szklimy. Pieczarki oraz bakłażana myjemy i kroimy w kostkę. Dodajemy do cebuli. Solimy i dusimy przez około 10 minut. Dodajemy tuńczyka odsączonego z zalewy, śmietanę, paprykę ostrą oraz pieprz. Mieszamy i dusimy 1-2 minuty.

    Nakładamy farsz na naleśniki, posypujemy startym żółtym serem. Składamy na 4 części. Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy naleśniki z obu stron. Podajemy z kleksem jogurtu naturalnego i oprószone papryką słodką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować