Naleśniki z tuńczykiem, bakłażanem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto wrzucamy do miski i miksujemy je lub mieszamy trzepaczką. Smażymy naleśniki.
W rondlu rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i lekko ją szklimy. Pieczarki oraz bakłażana myjemy i kroimy w kostkę. Dodajemy do cebuli. Solimy i dusimy przez około 10 minut. Dodajemy tuńczyka odsączonego z zalewy, śmietanę, paprykę ostrą oraz pieprz. Mieszamy i dusimy 1-2 minuty.
Nakładamy farsz na naleśniki, posypujemy startym żółtym serem. Składamy na 4 części. Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy naleśniki z obu stron. Podajemy z kleksem jogurtu naturalnego i oprószone papryką słodką.
Komentarze