Naleśniki z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Po raz pierwszy jadłam te naleśniki w restauracji w Pszczynie - sa moim wspomnieniem sesji ślubnej :) teraz często przygotowuje je w domu :)

  • 30 min

Składniki:

  • naleśniki:
    4 łyżki mąki pszennej
    1 łyżka mąki kukurydzianej
    1 jajko
    sól/ pieprz
    mleko - ile zabierze
    olej

    farsz:
    3 pomidory - kroimy w plastry
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym - odsączamy
    1 kulka mozarelli (u mnie light)

Naleśniki z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. NALEŚNIKI Z podanych składników robimy ciasto naleśnikowe. Smażymy 5 placków.
  • 2. Na połowie naleśnika układamy mozarellę, tuńczyka i plasterki pomidora - składamy go na pół i jeszcze połówkę na pół. Gotowe "trójkąty" układamy na papierze do pieczenia.
  • 3. Zapiekamy w piecu (górna grzałka/ grill) nagrzanym do 200 stopni przez około 10 minut.

Porady

Naleśniki te podaję z sosem koeprkowo-czosnkowym (jogurt naturalny+1ząbek czosnku+łyżka koperku+sól)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy