Naleśniki z toffi i bananami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealnie sprawdzą się w roli bardziej słodkiego deseru lub weekendowego śniadania na słodko.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 6 sztuk:

    6 usmażonych wg własnego przepisu cienkich naleśników
    3 banany
    sok z połowy cytryny
    gotowy sos toffi do lodów
    klarowane masło do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Toffi Naleśniki

Naleśniki z toffi i bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany obrać, pokroić w plastry, skropić sokiem z cytryny.
    Na usmażone naleśniki układać plastry bananów, polać je sosem toffi i złożyć "na cztery", lub zwinąć w rulony. Naleśniki obsmażyć szybko na niewielkiej ilości klarowanego masła. Można też pominąć tą czynność i podać naleśniki na zimno lub podgrzane w kuchence mikrofalowej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować