Naleśniki z szynką i serem

4.5 (162 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Naleśniki najlepiej smakują podane do barszczu czerwonego...

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka (pszenna): 2 szklanki
    - woda gazowana: 0.5 szklanki
    - mleko: 1 szklanka
    - jajka: 2 sztuki
    - sól: 1 szczypta
    - szynka (szwarcwaldzka/plastry): 9 plastrów
    - ser żółty: 9 plastrów
    - ser (grangusto-tarty do posypania): 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z szynką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na naleśniki zmiksować na gładką masę.
  • 2. Naleśniki pieczemy na patelni teflonowej.
  • 3. Na każdy naleśnik układamy plasterek szynki, sera i zwijamy w rulonik.
  • 4. Na oliwie podsmażamy naleśniki z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować