Naleśniki z syropem klonowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Moja interpretacja amerykańskich pancakes

  • 60 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    2 jajka
    1 i 1/2 szklanki mleka
    75 g rozpuszczonego masła
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/3 szklanki cukru pudru
    szczypta soli
    2 banany
    truskawki
    orzechy pecan
    syrop klonowy

Naleśniki z syropem klonowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wymieszać z mlekiem, jajkami, cukrem, solą i proszkiem. Następnie dodać rozpuszczone i przestudzone masło. Dokładnie zmiksować. Odstawić do lodówki na 15 minut. Smażyć na suchej patelni bez dodatkowego tłuszczu, na małym ogniu. Delikatnie przewrócić na drugą stronę, przy użyciu szerokiej łopatki.
  • 2. Banany i truskawki pokroić w plastry. Orzechy pecan pokroić na pół.
    Na stos usmażonych naleśników dokładnie rozlać syrop klonowy. Ułożyć na wierzchu owoce i orzechy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy