Naleśniki z serkiem i bananami podwójnie smażone

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszne, chrupiące. Idealne zarówno na obiad, podwieczorek czy też śniadanie.zimowy_podwieczorek, konkurs_patelnia

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna t.500: 2 szklanki
    - jaja kurze: 2 sztuki
    - cukier: 2 łyżki
    - olej słonecznikowy: 2 łyżki
    - olej do formy: 1 łyżeczka
    - mleko 3,2 %: 2 szklanki
    - ser biały śmietankowy: 400 gramów
    - banan: 2 sztuki
    - cukier waniliowy opakowanie: 1 opakowanie
    - masło w kostce: 5 łyżek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z serkiem i bananami podwójnie smażone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę zmiksować z mlekiem, jajkami, olejem i cukrem na gładką masę i odstawić na ok. 15 minut.
  • 2. W tym czasie rozgnieść banany widelcem i połączyć je z serkiem i cukrem waniliowym.
  • 3. Patelnię delikatnie smarujemy olejem i smażymy na niej cienkie naleśniki (ok. 10-12 sztuk).
  • naleśniki 1 4. Na naleśniki nakładamy masę serową i składamy je w trójkąty.
  • naleśniki 2 5. Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy na niej naleśniki z farszem.
  • naleśniki 3 6. Gorące naleśniki nakładamy na talerze i dekorujemy według uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować