Naleśniki z serem i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Lubię naleśniki z przeróżnym nadzieniem, a że szpinaczek mi obrodził już na działce, wymyśliłam jakby go tu zjeść trochę inaczej niż zwykle. I udało się, proszę spróbować, smakuje wyśmienicie.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Naleśniki:
    20 dkg mąki pszennej
    250 ml.mleka
    250 ml wody
    2 szt jaja
    sól do smaku
    Farsz:
    35 dkg sera białego
    35 dkg szpinaku odgotowanego i odsączonego
    czosnek, pieprz, przyprawa Maggi
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z serem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naleśniki:
    Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego zmiksować w mikserze na jednolitą puszystą masę.
    Smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni wysmarowanej tłuszczem.

    Farsz:

    Ser i szpinak zmielić w maszynce do mięsa, dodać rozgnieciony czosnek, Maggi, zmielony świeżo pieprz, dokładnie wymieszać.
    Gotowy farsz nakładać na naleśniki cienką warstwą, zawijać w ruloniki, smażyć na oleju na rumiano.Podawać gorące.

Porady

Nie zwijać naleśników zbyt ciasno bo będą pękać podczas smażenia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować