Naleśniki z serem i rodzynkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Naleśniki z twarogiem i rodzynkami to bardzo smaczny piątkowy obiad na słodko. Lubią je szczególnie dzieci.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    -0,5 l mleka
    -0,2 l wody gazowanej
    -2 jaja
    -2 łyżeczki cukru trzcinowego
    -2 łyżki oleju rzepakowego
    -1 opakowanie budyniu waniliowego w proszku
    -1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    -około 1,5 szklanki przesianej mąki pszennej

    Farsz:
    -70 dag tłustego twarogu
    -200 g śmietany 12%
    -100 g rodzynek sułtanek
    -2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią
    -1 łyżka cukru trzcinowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Ciasto naleśnikowe

Naleśniki z serem i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto miksujemy i odstawiamy na 20 minut na odpoczynek. W tym czasie przygotowujemy farsz: rozdrobniony widelcem twaróg dokładnie mieszamy ze śmietaną. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.

    2. Na patelni rozgrzewamy dosłownie kropelkę oleju tylko do pierwszego smażenia naleśników. Wylewamy łyżkę wazową ciasta, rozprowadzamy po całej patelni. Smażymy naleśniki po minutę-dwie z obu stron.

    3. Na usmażonym naleśniku rozprowadzamy farsz i składamy w trójkąt. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rodzynki Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować