Naleśniki z serem i parówkami

4.5 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Są ciekawą odmianą zwykłych krokietów. Proste i szybkie, a do tego rewelacyjnie smakują!

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    ● 2 szklanki mąki
    ● 1,5 szklanki mleka
    ● jajko
    ● szczypta soli
    ● olej
    Farsz:
    ● parówki
    ● ser żółty
    ● można dodać paprykę konserwową lub ogórka konserwowego
    ● jajko, bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z serem i parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Smażymy cienkie naleśniki.
    Parówki kroimy na pół i na
    ćwiartki, ser w plastry.
  • 2. Na każdym naleśniku kładziemy
    plaster sera, a na nim
    dwa lub trzy kawałki parówki
    oraz kawałek papryki. Zawijamy,
    obtaczamy w jajku i w bułce
    tartej i smażymy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Notka redakcyjna

PP_04-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować