Naleśniki z serem i malinami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Ciasto naleśnikowe z dodatkiem ciemnego i czarnego kakao nadziane wiejskim serem i malinami.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • ciasto:
    1 kg mąki krupczatki
    1,5 l mleka wiejskiego
    100 g rozpuszczonego masła
    2 łyżki ciemnego kakao
    2 łyżki czarnego kakao
    6 jaj
    250 ml wody gazowanej
    szczypta soli

    nadzienie:
    1,5 kg wiejskiego tłustego białego sera
    250 ml słodkiej wiejskiej śmietanki
    2 szklanki cukru pudru
    2 łyżeczki esencji waniliowej
    szczypta soli

    500 ml malin

    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z serem i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • naleśniki 1. Ciasto:
    Mieszamy trzepaczką mokre składniki. Następnie dosypujemy składniki suche. Mieszamy do połączenia. Odstawiamy na godzinę, aby mąką napęczniała.
  • ser 2. Wiejski ser przekładamy do miski, dodajemy śmietankę, cukier puder, sól i esencję waniliową.
  • ser 3. Następnie miksujemy blenderem do uzyskania kremowej konsystencji.
  • naleśniki 4. Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki.

    Usmażone naleśniki smarujemy masą serową i układamy maliny. Zwijamy.

    Podajemy posypane cukrem pudrem i malinami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować