Naleśniki z serem i konfiturą malinową

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Naleśniki są szybkie w przygotowaniu i doskonale sprawdzają się zarówno jako danie główne jak i deser

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mleko: 0.75 szklanki
    - mąka pszenna (czubata): 3 łyżki
    - jajko surowe: 1 sztuka
    - olej rzepakowy: 1 łyżka
    - konfitura malinowa: 50 mililitrów
    - serek waniliowy: 20 dekagramów
    - melisa cytrynowa do dekoracji listki: 1 sztuka
    - rodzynki: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z serem i konfiturą malinową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko miksujemy dokładnie z jajkiem oraz mąką.
  • 2. Na rozgrzanej patelni smażymy z obu stron na rumiano cienkie naleśniki.
  • 3. Ser mieszamy dokładnie z rodzynkami i smarujemy ciepłe naleśniki.
  • 4. Brzegi naleśników zwijamy do środka i składamy je "jak księgę". Złożone naleśniki polewamy konfiturą malionową (najlepiej domową) i przybieramy listkami melisy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować