Naleśniki z serem i jeżynami

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne naleśniki z serem i owocami, można je podawać jako danie obiadowe lub deser.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto
    mąka - 1,5 szkl
    jajko - 2 szt
    mleko - 1,5 szkl
    woda - 0,5 szkl
    cukier waniliowy - 2 łyżeczki
    olej do smażenia
    Nadzienie
    biały ser - 350 g
    śmietana - 1 łyżka
    cukier - 3 łyżki
    Dodatkowo
    jeżyny - 250 g
    jogurt naturalny do polania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Ser

Naleśniki z serem i jeżynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Do miski wsypać mąkę, wybić jajka, dodać pozostałe składniki, zmiksować.
    Ciasto na naleśniki powinno mięć gęstość śmietany.
  • 2. Nadzienie:
    Ser przełożyć do miski, dodać śmietanę i cukier, rozetrzeć dokładnie widelcem.
    Jeżyny opłukać, osączyć na sicie, kilka jeżyn dodać do sera, dobrze rozetrzeć.
  • 3. Smażyć na tłuszczu naleśniki, z obu stron na rumiano.
    Nakładać na połowie naleśnika, porcję sera, nałożyć jeżyny, przykryć drugą połową, polać jogurtem, udekorować miętą i jeżynami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jeżyny Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować