Naleśniki z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto na naleśniki:
jajka roztrzepujemy trzepaczką (można mikserem), dodajemy sól, śmietanę, mleko, wodę, masło i wsypujemy powoli mąkę. Dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji - zostawiamy na pół godziny.
Nadzienie;
do miski wkładamy ser dodajemy żółtka, cukier puder i wanilię - ucieramy blenderem. Próbujemy czy nadzienie jest wystarczająco słodkie. Jeśli nie, to dodajemy cukru.
Na rozgrzaną patelnię wylewamy porcje ciasta i smażymy naleśniki. Usmażone naleśniki smarujemy kremem serowym, dowolnie zwijamy.
Porady
Jeszcze przypomnę, że żółtka dodajemy po sparzeniu jaj. Takie naleśniki świetnie smakują odgrzane na maśle, polane miodem.
Komentarze