Naleśniki z ruskim farszem i dodatkiem dyni

0 (0 ocen)

  • 5 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Bardzo pyszne danie i na zimno i na ciepło smakuje wysmieniecie

  • 5 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:

    2 szklanki mleka
    2 szklanki wody gazowanej
    1 duże jajko lub 2 małe
    szczypta soli
    1 cukier wanilinowy
    2 łyżki oleju
    mąka pszenna

    Farsz:

    szklanka ugotowanych ziemniaków
    szklanka pure z gotowanej dyni
    1 cebula
    150 gram białego sera
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z ruskim farszem i dodatkiem dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze składników na ciasto przygotowujemy ciasto naleśnikowe przypominające konsystencję śmietany nie za gęste i nie za rzadkie. I smażymy naleśniki.
  • gotowy farsz 2. Ziemniaki, dynia i ser przekładamy do miski i tłuczemy tłuczkiem do ziemniaków. Cebulkę obieramy, drobno siekamy i rumienimy na odrobinie oleju. Dodajemy do farszu i doprawiamy sola i pieprzem do smaku.
  • nakładamy farsz 3. Bierzemy naleśnik i rozsmarowujemy na nim farsz na środku naleśnika
  • zwijamy 4. Zaczynamy zwijać jak na krokiety
  • gotowe po zwinięciu 5. Zwinięte naleśniki z farszem możemy jeść już takie na zimno lub możemy podsmażyć je i podawać też na ciepło.

Porady

Mogą też być inną alternatywą dla krokietów. Wystarczy zamoczyć w rozbełtanym jajku a potem w bułce tartej i usmażyć na rumiano.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować