Naleśniki z ruskim farszem i dodatkiem dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ze składników na ciasto przygotowujemy ciasto naleśnikowe przypominające konsystencję śmietany nie za gęste i nie za rzadkie. I smażymy naleśniki.
2.Ziemniaki, dynia i ser przekładamy do miski i tłuczemy tłuczkiem do ziemniaków. Cebulkę obieramy, drobno siekamy i rumienimy na odrobinie oleju. Dodajemy do farszu i doprawiamy sola i pieprzem do smaku.
3.Bierzemy naleśnik i rozsmarowujemy na nim farsz na środku naleśnika
4.Zaczynamy zwijać jak na krokiety
5.Zwinięte naleśniki z farszem możemy jeść już takie na zimno lub możemy podsmażyć je i podawać też na ciepło.
Porady
Mogą też być inną alternatywą dla krokietów.
Wystarczy zamoczyć w rozbełtanym jajku a potem w bułce tartej i usmażyć na rumiano.
Komentarze