Naleśniki z płatkami owsianymi

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Uwielbiam naleśniki, a szczególnie te z dodatkiem maślanki, która sprawia, że są niezwykle puszyste i delikatne. Lubię też kreatywne połączenia składników, które dają wyjątkowy i smakowity efekt końcowy. Dzisiaj zapraszam na pożywne naleśniki z dodatkiem płatków owsianych oraz mąki kokosowej. Smak naleśników podkreślają ziarenka wanilii, a z masłem orzechowym lub owocami i jogurtem smakują wybornie. Gorąco polecam to zestawienie:)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 szklanka maślanki
    - 1 szklanka mleka
    - 0,5 szklanki wody mineralnej
    - 1 szklanka mąki pszennej
    - 0,5 szklanki mąki kokosowej
    - 0,5 szklanki płatków owsianych
    - 3 jajka
    - 4 łyżki oleju rzepakowego
    - 3 łyżki cukru pudru
    - szczypta soli
    - szczypta kurkumy
    - ziarenka wanilii
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z płatkami owsianymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki owsiane zalewamy gorącą wodą, a gdy wchłoną cały płyn przekładamy je do miksera, dodajemy jajka, maślankę, mleko, olej, wodę mineralną, obie mąki, kurkumę, cukier puder, ziarenka wanilii oraz szczyptę soli i miksujemy wszystkie składniki do uzyskania jednolitej konsystencji. Powstałą masę odstawiamy na około 15 minut, aby mogła odrobinę "popracować". Po tym czasie wylewamy porcje masy na dobrze rozgrzaną patelnię i smażymy naleśniki z obu stron na lekko rumiany kolor. Życzę smacznego! :)

Porady

Naleśniki świetnie smakują ze słodkimi dodatkami lub świeżymi owocami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować