Naleśniki z piekarnika na słodko

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Studiuję pedagogikę. Danie smakuje całej rodzinie.

Składniki:

  • Ciasto:
    ● 20 dag mąki
    ● łyżka cukru
    ● 2 jajka
    ● 2 szkl. mleka
    ● olej do smażenia
    Nadzienie:
    ● op. naturalnego serka homogenizowanego
    ● starta czekolada
    ● orzechy
    ● rodzynki
    Sos waniliowy:
    ● 2 żółtka
    ● 5 dag cukru
    ● 3/4 szkl. śmietanki 36-proc.
    ● 2 łyżeczki cukru waniliowego
    Oraz: owoce kandyzowane
    do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z piekarnika na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka miksujemy z cukrem, mąką i mlekiem. Wlewamy kilka kropli oleju. Na patelni o śr. 15 cm rozgrzewamy olej i smażymy naleśniki. Każdy smarujemy serkiem, posypujemy posiekanymi orzechami, rodzynkami i czekoladą. Zwijamy w rulon. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
  • 2. Sos: śmietankę ubijamy na sztywno, żółtka mieszamy
    z cukrami, dodajemy śmietankę. Miksujemy. Polewamy naleśniki. Pieczemy 15 minut w temp. 180 °C. Dekorujemy owocami kandyzowanymi.

Porady

RADY I. Frankowskiej Naleśniki będą efektownie wyglądały, gdy oprószymy je cukrem pudrem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Czekolada Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować