Naleśniki z pieczarkami

5 (147 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Naleśniki nadziewane niepanierowane :)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • na ciasto naleśnikowe:
    0,5 litra mleka
    mąka
    1 jajko
    2 łyżki oleju
    sól
    zioła prowansalskie
    czosnek granulowany
    dodatki:
    0,5 kg pieczarek
    1 duża cebula
    1/2 papryki
    15 dkg szynki
    20 dkg żółtego sera
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Ciasto naleśnikowe

Naleśniki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe. Mąki dodać tyle, aby ciasto było odpowiednio gęste. Najlepiej przygotować je około godziny wcześniej. Usmażyć naleśniki.
  • 2. Cebulę pokroić i podsmażyć. Dodać pokrojone pieczarki i paprykę, smażyć do odparowania wody. Doprawić do smaku solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i słodką papryką. Ser żółty zetrzeć na tarce.
  • nadzienie 3. Naleśniki posypać żółtym serem, na to położyć plasterek szynki i smażone pieczarki. Zawinąć.
  • naleśniki 4. Udekorować plasterkami sera i zapiekać w mikrofali około 2 minut. Podawać posypane świeżymi ziołami.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować