Naleśniki z pesto nerkowcowo-szpinakowym i kaszą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To pyszna i zdrowa odmiana naleśników. Świetnie posłużą jako danie obiadowe, a w mniejszej porcji mogą być też przekąską na rodzinnym spotkaniu.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka =250 ml

    składniki naleśników:
    1 i 1/3 szklanki mąki
    3 jaja
    1 szklanka mleka
    ¾ szklanki wody
    4 łyżki oleju

    Składniki farszu nerkowcowo-szpinakowego
    1,5 szklanka orzechów w nerkowca
    ¾ ugotowanej kaszy bulgur
    2 łyżki płatków migdałowych
    Szklanka pokrojonego szpinaku
    Szklanka pokrojonej natki pietruszki
    2 ząbki czosnku
    Sól, pieprz
    Kilka łyżek soku świeżo wyciśniętego z cytryny
    Ponadto: pomidorki koktajlowe do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z pesto nerkowcowo-szpinakowym i kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naleśniki: wszystkie składniki zmiksuj i odstaw na około 15 minut. Następnie nabieraj niewielkie porcje ciasta i wylewaj cienko na rozgrzaną patelnie. Smaż z obu stron kilka minut.
  • 2. Przygotuj masę. Wszystkie składniki przełóż do miski i zmiksuj na jednolita masę dodając sól i pieprz do smaku. Jeśli będzie zbyt wodnista odcedź ja lekko z nadmiaru płynu. Farszem posmaruj naleśniki, zwiń w rulon i pokrój na niewielkie porcje. Ułóż na talerzu zrolowana stroną na wierzch, a pomiędzy rzędami naleśników połóż połówki pomidorków koktajlowych.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Natka pietruszki Orzechy Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować