Naleśniki z nadzieniem ruskim

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne ....

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO NALEśNIKOWE:
    - mleko: 1 szklanka
    - woda gazowana: 0.5 szklanki
    - sól: 1 szczypta
    - jajka: 2 sztuki
    - mąka pszenna: 2 szklanki
    - przecier pomidorowy: 2 łyżki
    FARSZ RUSKI:
    - ziemniaki (ugotowane, wystudzone i zmielone): 60 dekagramów
    - Ser biały (mielony): 30 dekagramów
    - cebula (pokrojona- drobno): 1 sztuka
    - oliwa albo olej: 2 łyżki
    - sól (do smaku): 3 szczypty
    - pieprz (do smaku): 1 szczypta

Naleśniki z nadzieniem ruskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy.
  • 2. Smażymy naleśniki na teflonowej patelni bez tłuszczu.
  • 3. Cebulę podsmażamy na oliwie.
  • 4. Ziemniaki mieszamy z serem dodajemy cebulkę razem z tłuszczem. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
  • 5. Na każdy naleśnik nakładamy po dwie łyżki farszu i rozsmarowujemy. Zwijamy naleśniki w ruloniki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy