Naleśniki z nadzieniem ruskim
Składniki:
- CIASTO NALEśNIKOWE:
- mleko: 1 szklanka
- woda gazowana: 0.5 szklanki
- sól: 1 szczypta
- jajka: 2 sztuki
- mąka pszenna: 2 szklanki
- przecier pomidorowy: 2 łyżki
FARSZ RUSKI:
- ziemniaki (ugotowane, wystudzone i zmielone): 60 dekagramów
- Ser biały (mielony): 30 dekagramów
- cebula (pokrojona- drobno): 1 sztuka
- oliwa albo olej: 2 łyżki
- sól (do smaku): 3 szczypty
- pieprz (do smaku): 1 szczypta
Naleśniki z nadzieniem ruskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy.
-
2.
Smażymy naleśniki na teflonowej patelni bez tłuszczu.
-
3.
Cebulę podsmażamy na oliwie.
-
4.
Ziemniaki mieszamy z serem dodajemy cebulkę razem z tłuszczem. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
-
5.
Na każdy naleśnik nakładamy po dwie łyżki farszu i rozsmarowujemy. Zwijamy naleśniki w ruloniki.
Komentarze