Naleśniki z mlekiem kokosowym, kokosem i bananem z limonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie ciasta naleśnikowego
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać tak by nie było grudek z mąki.
Smażyć na maśle lub na beztłuszczowym sprayu po kilka minut z każdej strony. Te naleśniki są bardziej delikatne od naszych polskich, dlatego lepiej je troszkę mocniej zbrązowić, wtedy łatwiej jest je przewracać.
2.Przygotowanie bananów
Banany pokroić w ukośne plasterki.
Na patelni rozgrzać dużą ilość masła (trudno mi powiedzieć ile, bo smażyłam na sprayu beztłuszczowym, ale tyle by 12 bananów nie wyschło),
Wrzucić banany, wymieszać z masłem i smażyć na małym ogniu do ich zrumienienia.
Posypać brązowym cukrem i poczekać do jego rozpuszczenia.
Wlać sok z limonek.
Banany nałożyć do naleśników, złożyć na pół. Udekorować skórką z limonki.
Smacznego!
Komentarze