Naleśniki z mlekiem kokosowym, kokosem i bananem z limonką

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Te naleśniki są okropnie tłuste, ale jakie dobre!!!! Tego smaku nie da się opisać. Trzeba ich spróbować.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKłADNIKI NA CIASTO NALEśNIKOWE:
    - mąka pszenna lub kukurydziana: 0.67 szklanki
    - mąka ryżowa: 4 łyżki
    - mleko kokosowe: 500 mililitrów
    - jajka: 4 sztuki
    - otarty kokos lub kremowa kostka kokosowa (sklep eko): 50 gramów
    - cukier: 0.5 szklanki
    SKłADNIKI NA KARMELIZOWANE BANANY:
    - banany: 12 sztuk
    - masło: 0.5 opakowania
    - limonka: 2 sztuki
    - brązowy cukier: 200 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z mlekiem kokosowym, kokosem i bananem z limonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie ciasta naleśnikowego

    Wszystkie składniki dokładnie wymieszać tak by nie było grudek z mąki.
    Smażyć na maśle lub na beztłuszczowym sprayu po kilka minut z każdej strony. Te naleśniki są bardziej delikatne od naszych polskich, dlatego lepiej je troszkę mocniej zbrązowić, wtedy łatwiej jest je przewracać.
  • Naleśniki z kokosem i bananem 2. Przygotowanie bananów

    Banany pokroić w ukośne plasterki.
    Na patelni rozgrzać dużą ilość masła (trudno mi powiedzieć ile, bo smażyłam na sprayu beztłuszczowym, ale tyle by 12 bananów nie wyschło),
    Wrzucić banany, wymieszać z masłem i smażyć na małym ogniu do ich zrumienienia.
    Posypać brązowym cukrem i poczekać do jego rozpuszczenia.
    Wlać sok z limonek.
    Banany nałożyć do naleśników, złożyć na pół. Udekorować skórką z limonki.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować