Daniie jest bardzo smaczne i sycące.Super alternatywa dla mięsnych dań obiadowych.
60 min
Składniki:
Farsz:
750 g warzyw na patelnie /mrożonki
500 g miielonego mięsa z indyka
4 duże ząbki czosnku
Kucharek,sól,pieprz,bazylia,zioła prowansalskie,ostra mielona papryka
70 g koncentratu pomidorowego
Naleśniki z mielonym mięsem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Ciasto naleśnikowe.
Składniki na ciasto nalleśnikowe umieścić w wysokim naczyniu i
dokladnie połączyć ze sobą przy pomocy miksera.Następnie usmażyć
cienkie naleśniki.
2. Farsz.
Mięso podsmażyć na oleju.Dodać mrożone warzywa oraz przyprawy.Dolać niewielką ilość wody i dusić pod przykryciem do miękkości warzyw.Na koniec dodać koncentrat i drobno pokrojone ząbki czosnku.Zdjąć pokrywkę
i dusić farsz jeszcze przez chwilę na wolnym ogniu,żeby wyparowała woda.
3. Sos czosnkowy.
Majonez połączyć z jogurtem.Dodać zmiażdżony czosnek,sól,pieprz,bazylię
i dokładnie wymieszać.
4.
Na środek naleśnika nałożyć farsz i zwinąć go w trójkąt.Polać potrawę
sosem.
Porady
Jeśli ktoś lubi do farszu można dodać paprykę chili dla zaostrzenia smaku.
Komentarze