Naleśniki z mielonym mięsem i warzywami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Daniie jest bardzo smaczne i sycące.Super alternatywa dla mięsnych dań obiadowych.

  • 60 min

Składniki:

  • Farsz:
    750 g warzyw na patelnie /mrożonki
    500 g miielonego mięsa z indyka
    4 duże ząbki czosnku
    Kucharek,sól,pieprz,bazylia,zioła prowansalskie,ostra mielona papryka
    70 g koncentratu pomidorowego

    Ciasto naleśnikowe:
    2 1/4 szkl mleka
    3 jajka
    1 1/2 szkl mineralnej wody gazowanej
    3 szkl mąki pszennej
    1 łyżka oleju,słodka papryka,Kucharek

    Sos czosnkowy:
    300 g jogurtu naturalnego
    150g majonezu dekoracyjnego Winiary
    4 duże ząbki czosnku,sól,pieprz,bazylia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z mielonym mięsem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto naleśnikowe.

    Składniki na ciasto nalleśnikowe umieścić w wysokim naczyniu i
    dokladnie połączyć ze sobą przy pomocy miksera.Następnie usmażyć
    cienkie naleśniki.
  • 2. Farsz.

    Mięso podsmażyć na oleju.Dodać mrożone warzywa oraz przyprawy.Dolać niewielką ilość wody i dusić pod przykryciem do miękkości warzyw.Na koniec dodać koncentrat i drobno pokrojone ząbki czosnku.Zdjąć pokrywkę
    i dusić farsz jeszcze przez chwilę na wolnym ogniu,żeby wyparowała woda.
  • 3. Sos czosnkowy.
    Majonez połączyć z jogurtem.Dodać zmiażdżony czosnek,sól,pieprz,bazylię
    i dokładnie wymieszać.
  • 4.
    Na środek naleśnika nałożyć farsz i zwinąć go w trójkąt.Polać potrawę
    sosem.

Porady

Jeśli ktoś lubi do farszu można dodać paprykę chili dla zaostrzenia smaku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować