Naleśniki z mascarpone i musem truskawkowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Dla małych i dużych.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto: 1szkl. Mleka 1łyżeczka sody oczyszczonej 1jajko 1łyżka cukru i oleju mąka pszenna 3-4łyżki zimnej wody Nadzienie: 250g serka mascarpone 5truskawek
    Dodatkowo: Truskawki

Naleśniki z mascarpone i musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wlewamy mleko+jajko, miksujemy. NASTĘPNIE dodajemy cukier, sode, wodę, mieszamy. Na koniec dodajemy mąkę później olej. Odstawiamy na 10min. Smazymy na rozgrzanej patelni.
  • 2. nadzienie: Truskawki blenderujemy i dodajemy do serka mascarpone.
  • 3. Upieczone naleśniki smarujemy nadzieniem mascarpone, zwijamy w ruloniki.
  • 4. Truskawki blenderujemy. W razie potrzeby dodać cukier. Gotowe naleśniki polewamy musem truskawkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy