Naleśniki z łososiem i jarmużem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Lekkie naleśniki z rybą i warzywami

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • naleśniki:
    100 g mąki
    1 jajko
    woda
    sól
    nadzienie:
    300 fileta z łososia
    2 cebule
    150 g jarmużu
    60 g kukurydzy konserwowej
    1 kulka mozzarelli light
    sól, pieprz
    przyprawa do ryb
    Przygotowanie:
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z łososiem i jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mąki i jajka dolać tyle wody, aby uzyskać ciasto naleśnikowe. Posolić.
    Cebulę obrać, posiekać i wrzucić na patelnię z grubym dnem, podsmażyć 2-3 minut i dodać posiekany jarmuż. Podlać niewielką ilością wody, posypać solą i pieprzem i poddusić kilka minut. Z łososia odciąć skórę, fileta pokroić w kostkę, posypać przyprawą i dodać do jarmużu razem z kukurydzą. Podsmażyć około 5 minut, aż ryba zmieni kolor. Zdjąć z ognia i wymieszać ze startą mozzarellą.
    Na naleśniki nałożyć farsz, złożyć na cztery i zapiec. Podawać z sosem czosnkowym. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jarmuż Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować