Naleśniki z leśnymi grzybami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Wykwintne danie dla smakoszy grzybów

  • 40 min

Składniki:

  • naleśniki - mąka , szklanka mleka , mały jogurt naturalny , 3 całe jaja, woda, szczypta soli, olej do smażenia
    farsz - 400 dag mięsa mielonego wieprzowego, uduszone grzyby leśne ( najlepiej maślaki lub kurki ), przyprawy do mięsa mielonego, sól pieprz.

Naleśniki z leśnymi grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto na naleśniki : mleko, mały jogurt , jajka - dokładnie miksujemy. Zmniejszamy obroty miksera i powoli dodajemy mąkę, aby uzyskać gęstą konsystencję. Następnie dodajemy 3/4 szklanki wody i uzyskujemy konsystencję gęstej śmietany. Pozostawić na 20 min, by ciasto odpoczęło.
  • 2. Farsz : Mięso mielone smażymy na patelni. Przyprawiamy do smaku. Gdy odparuje woda, dodajemy grzyby i dusimy około 10 min.
    Gdy ostygnie farsz, nadziewany naleśniki i zawijamy. Następnie obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy na patelni na złoty kolor.

Porady

Podane z czerwonym barszczem smakują wyśmienicie

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy