Naleśniki z kurczakiem,serem, pieczarkami i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki myję, kroję w pół plasterki, podsmażam na maśle, podlane wodą, studzę. Do pieczarek dodaję pokrojonego w kostkę fileta drobiowego, pokrojoną w kostkę cebulkę i pomidora, starty na tarce o dużych oczkach ser, kukurydzę, doprawiam czubrycą, solą i pieprzem, mieszam.
2.Składniki na naleśniki miksuję na jednolitą masę, odstawiam na 20 minut, mieszam. Patelnię smaruję lekko olejem , smażę ok. 10 naleśników. Każdy smaruję keczupem, nakładam porcję farszu, zawijam jak gołąbki. Naleśniki układam w naczyniu do zapiekania, posypuję tartym serem, zapiekam ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, podaję posypane szczypiorkiem.
Komentarze