Naleśniki z kurczakiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sposób przygotowania farszu:
1. Mięso kroję w kostkę, doprawiam przyprawą Gyros, smażę na rozgrzanym oleju około 10 minut.
2. Cebulę obieram, drobno kroję, dodaję do mięsa.
3. Papryki myję, oczyszczam z nasion, kroję w małe paseczki, również dodaję do mięsa.
4. Następnie dodaję fasolę, kukurydzę odlaną z zalewy, pomidory krojone, 3 łyżki ketchupu, dokładnie mieszam 10 minut smażę.
2.Sposób przygotowania naleśników.
1. Mąkę, sól wsypuję do miski, wbijam jajko, wlewam wodę i mieszając stopniowo mleko.
2. Naleśniki smażę na rozgrzanym oleju lub na naleśnik arce.
3. Na środek każdego naleśnika nakładam po trzy łyżki farszu i posypuję serem żółtym, startym na tarce o dużych oczkach.
3.4. Naleśniki składam w kopertki, układam w naczyniu żaroodpornym i zapiekam 15 minut w rozgrzanym piekarniku do 180°C.
4.5. Naleśniki gotowe, przed podaniem polewam ketchupem.
6. Smacznego.
Komentarze