
Dodane przez: Jola1977-1977
Naleśniki z wybornym nadzieniem z delikatnego drobiowego mięsa z pieczarkami w kremowym sosie. Bardzo łatwe i smaczne danie dla smakosza grzybów.
Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami
Porady
Przygotowane ciasto naleśnikowe należy pozostawić pod przykryciem na ok 30 minut, pozwoli to mące napęcznieć. Naleśniki będą wtedy lżejsze i łatwiej będą się smażyły.
Do naleśników zamiast wody przegotowanej można użyć mineralnej gazowanej to również spowoduje że ciasto będzie lżejsze.
Zamiast pieczarek można użyć innych grzybów.
Jeżeli zostaje mi coś z nadzienia dorabiam na tej bazie trochę sosu.
Gotowe naleśniki z nadzieniem można dodatkowo posypać serem i zapiec w piecu.
Smakują wyśmienicie z sosem lub dipem tzatziki, który jest wśród moich przepisów.
Dodane przez: Agusiowe smakołyki
Naleśniki lubimy, pod każdą postacią....
Komentarze